Tallin säännöt

 

Yhteiset säännöt ovat toimivan tallin edellytys. Jokainen tallilla kävijä vaikuttaa tallin viihtyvyyteen ja turvallisuuteen.

OHJEITA TALLILLA LIIKKUJILLE

1. Talli on hevosen koti. Siellä käyttäydytään asiallisesti ja rauhallisesti.

2. Karsinoihin ja tarhoihin ei saa mennä ilman lupaa.

3. Tavarat pidetään siististi omilla paikoillaan. Muuten ne ovat tiellä ja voivat rikkoontua sekä       aiheuttaa vaaratilanteita. 

4. Hevosia ei saa ruokkia eikä niille saa antaa makupaloja ilman lupaa. Ylimääräiset makupalat       ja ruoka-annokset voivat aiheuttaa hevosen sairastumisen.

5. Hevosille tulee antaa ruokarauha.

6. Ilmoita tallihenkilökunnalle, jos huomaat hevosen voivan huonosti tai jos jokin asia ei ole         kunnossa.

7.   Pukeudu tallille käytännöllisesti.

8. Tallihenkilökunnalta tulee kysyä lupa hoitotoimenpiteisiin. Hevonen hoidetaan sovittuja           ohjeita noudattaen.

9. Ratsastustuntien aikaan maneesiin tultaessa on ilmoitettava tulostaan huutamalla "tulee       tai tullaan" tai esimerkiksi viheltelemällä. Hevosen kanssa maneesiin tultaessa on hyvä lisätä, että tulet hevosen kanssa, jotta maneesissa olevat hevoset eivät säikähdä.

10. Maneesin katsomossa sekä kentän laidalla on oltava hiljaa ja istuttava paikoillaan.                    Ylimääräinen hälinä ja jatkuva liikehdintä häiritsevät sekä hevosia, että opetusta.

11. Älä juokse tai huuda tallialueella.

12. Autot pysäköidään tallin pihassa sijaitseville paikoille.

13. Lemmikkikoirat pidettävä kytkettyinä tallialueella.

14. Älä tupakoi tallissa. Tupakointi sallittu tallin ulkopuolella, kaukana sisäänkäynneistä.

OHJEITA RATSASTAJILLE

1. Tule tallille ajoissa ennen ratsastustuntiasi. Hevoset ovat usein laitettuna valmiiksi mutta näin ei aina ole, joten varaa aikaa myös hevosen hoitoon ennen ja jälkeen ratsastustuntisi.

2. Laita ratsastuskypärä päähän ja kiinnitä se kunnolla ennen selkään nousua.

3. Tallillamme käytetään aina selkäännousussa tuolia. Tuoli helpottaa jalustimeen ylettämistä eikä kuluta satulaa. 

4. Satulaan noustessasi hevosen tulee seistä paikoillaan. Laskeudu satulaan hevosystävällisesti; älä rojahda satulaan tai töki hevosta jaloillasi.

5.  Noudata opettajasi antamia ohjeita koko tunnin ajan. Huomioithan, että jokainen hevonen on ratsuna erilainen ratsastaa.

6. Pidä reilu välimatka edellä kulkevaan ratsukkoon. Tullessasi liian lähelle edellä kulkeva hevonen saattaa ärsyyntyä. Voltteja on hyvä tehdä välimatkan pidentämiseksi.

7. Älä ratsasta vierekkäin toisen ratsukon kanssa.

8. Päästä irti ohjista, jos putoat hevosen selästä. Näin et jää raahautumaan mahdollisesti matkaansa jatkavan hevosen mukana. Hevonen saadaan nopeasti kiinni suljetuilla ratsastusalueillamme.

9. Tunnin jälkeen hevosen varusteet riisutaan. Kuolaimet pestään lämpimällä vedellä huolellisesti. Satula asetetaan niin, että takakaaressa oleva nimi näkyy. Hevoselle loimi päälle; edestä soljet kiinni, maharemmit ristiin ja takajalkojen välistä jalkaremmit ristiin. Hevoset menevät yleensä ulos tuntien jälkeen. Varmista opettajaltasi hevosen tarhan sijainti.

 

10. Jos hevosesi jatkaa myöhemmällä tunnilla sitä ei tarvitse riisua varusteistaan. Laita suitsien päälle riimu, laita hevonen kiinni karsinassaan ja sulje karsinan ovi.

OTA YHTEYTTÄ

   

050 517 7277

vaasanratsastuskeskus@gmail.com

TALLIMME ON AVOINNA

TI-PE klo 16-21

Marenintie 9 65410 Sundom, Vaasa

 

AJANKOHTAISTA

                          

Tule ratsastamaan!

Kävijälaskuri

MEILLÄ VOIT MAKSAA MYÖS LIIKUNTASETELEILLÄ!