Tallialue

  

Tallimme sijaitsee ainutlaatuisella paikalla, johon meteoriitti on pudonnut noin 500 miljoonaa vuotta sitten.

Vaasan Ratsastuskeskus on SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu. Tallimme sijaitsee Söderfjärdeninpohjoisreunalla. Söderfjärden on valtava kuusi kilometriä halkaisijaltaan oleva aukea, johon noin 500 miljoonaa vuotta sitten on pudonnut meteoriitti. Näkymä Söderfjärdenille on valittu erääksi maamme kauneimmista luonnonhistoriallisista näkymistä. Siihen kannattaa tutustua hevosen selästä käsin!

 

Kuva: Eetu Sillanpää

Söderfjärdenin kauniista maisemasta nauttii koko tallin väki.

TALLIT

Tallissamme on yhteensä 25 karsinapaikkaa, omat osastonsa tunti- ja yksityishevosille. Satulahuone, ratsastustarvikemyymälä, kahvila (wc, pukuhuone) ja majoitustilat sijaitsevat tallirakennuksen yhteydessä.

 

MANEESI

Ratsastamme 21x60 metrin täysimittaisessa maneesissa, jossa on perinteinen hiekkapohja. Maneesissa on suuret katsomot yleisöä varten. Maneesi on puurakenteinen ja peltikattoinen, joten säiden vaikutus on minimoitu. Maneesin sisärakenteet maalattiin valkoisiksi vuonna 2015. 2016 vuoden syksystä olemme saaneet nauttia maneesiin valmistuneesta lämpiöstä, josta on mukava katsoa ratsastustunteja talvisin kahvin tai teen ja pienen purtavan kera.

Laki laajarunkoisten hallien rakenteellisen turvallisuuden tarkastuksesta (Finlex 2015/300) edellyttää kaikkien Suomen maneesien rakenteiden tarkastusta viimeistään 31.12.2019. Omalta osaltamme halusimme tarkistaa maneesimme rakenteiden turvallisuuden heti, kun uusi laki astui voimaan. 21.6.2017 olemme saanet lain määrittämältä rakennustarkastajalta lausunnon, joka täyttää uuden lain vaatimukset ja hallimme on läpäissyt turvallisuustarkastuksen.

Kuva: Sirpa Katajisto

 

 

KENTTÄ

Ulkokenttä on 30x70 metrin suuruinen aidattu alue, jossa on Ruotsin ratsastajainliiton suositusten mukaan rakennettu pohja. Salaojitus, geokangas ja eri materiaaleista rakennetut kerrokset takaavat laadukkaan pohjarakenteen, joka on turvallinen hevosille ja ratsastajille.

ESTE- JA KOULUKALUSTO

Vaasan Ratsastuskeskuksella on käytössään laadukas 30 esteen estekalusto erikoisesteineen sekä kouluaidat ja -merkit kouluratsastusta varten. Kouluratsastusradan merkit ovat jatkuvasti paikoillaan maneesissa. Tallilla järjestetäänkin aktiivisesti valmennuksia sekä seura- ja aluetason kilpailuja, joissa kalustot ovat käytössä. Uudet estetolpat ja puomit otettiin käyttöön joulukuussa 2016.

OTA YHTEYTTÄ

   

050 517 7277

vaasanratsastuskeskus@gmail.com

TALLIMME ON AVOINNA

TI-PE klo 16-21

Marenintie 9 65410 Sundom, Vaasa

 

AJANKOHTAISTA

                          

Tule ratsastamaan!

Kävijälaskuri

MEILLÄ VOIT MAKSAA MYÖS LIIKUNTASETELEILLÄ!